Startsidan
Startsidan

Leap på Halland Tech Week!

Halland Tech Week 2022, 11–14 oktober. Leap deltar med workshop och Innovation Jam på HTW – en vecka fylld med föreläsningar, aktiviteter och möjlighet till nätverkande från morgon till kväll. Missa inte detta!

Innovation Jam – 13:e oktober kl 14:00-15:00

Är du nyfiken på möjligheterna inom framtidens vård? På Halland Tech Week kommer vi köra Innovation Jam under ledning av moderator Rebecca Sellergren i möte med olika intressanta gäster från näringsliv och region som kommer prata och diskutera nutida utmaningar och framtida möjligheter inom connected health.

Temat för detta Innovation Jam kommer bland annat vara export utanför Halland/Sverige. Detta Innovation Jam kommer hållas på svenska.

Talare:

Joanna Boquist, Head of Vinnova in Tel Aviv

Joanna Boquist, [MBA] chef för Vinnova i Tel Aviv

Joanna Boquist är chef för Vinnova i Tel Aviv. Hon har en examen som Civilingenjör i fysik från Lunds universitet och en MBA från Hong Kong University of Science and Technology. Joanna har ägnat sin karriär åt att främja svenska lösningar i internationella sammanhang. Innan Joanna flyttade till Tel Aviv var hon baserad på Vinnovas huvudkontor i Stockholm under tre år på Hälsoavdelningen. Joanna har även arbetat på Business Sweden i Polen och Kina och i den privata sektorn med affärsutveckling inom life science sektorn. I Israel har hon ett uppdrag att bygga broar mellan det svenska och israeliska innovationsekosystemet.

Britta Stensson

Britta Stensson, [PhD] Program Manager Life Science, Business Sweden

Britta Stenson är Program Manager Life Science Business Sweden. Hon är disputerad vid Karolinska Institutet och arbetat på Hjärnfonden, med mammografi på Philips och som managementkonsult inom hälso- och sjukvård och Life Science. Idag brinner Britta för att hjälpa svenska Life Sciencebolag att öka sin globala försäljning och att hjälpa internationella företag att investera och expandera i Sverige, med ett fokus på Connected Health.

  • Tid: 13:e oktober, kl 14:00-15:00.
  • Plats: Leap for Life, Högskolan i Halmstad (du hittar oss i glasgången mitt emot restaurang Mangold).
  • Maxantal: 45 på plats i våra lokaler (först till kvarn), du kan också delta digitalt med obegränsat antal plats. Ange om du vill delta fysiskt eller digitalt i din anmälan i formuläret på den här sidan.

Vi kommer även att arrangera en workshop med titeln "Information driven healthcare – turning data into health for patients and quality of care" med ett antal spännande deltagare och facilitatorer från Region Halland, Hallands sjukhus och Högskolan i Halmstad.

Workshop: Information driven healthcare – turning data into health for patients and quality of care

13:e oktober kl 11:00-12:30

I den här workshoppen kommer du att få en inblick i hur Högskolan i Halmstad och Region Halland har utvecklat en ledande europeisk kompetensnod för informationsdriven vård. Arbetet har genomförts i nära samarbete med strategiska partners från privat och offentlig sektorn. Arbetet omfattar systematisk användning av hälsodata genom hög säkerhet och ansvarsgrad säkerställa en förbättrad vård- och patientsäkerhet samtidigt som det ger djupare insikter om de faktiska resurser som används i patienternas olika sjukdomsförlopp. Artificiell intelligens tillämpas på komplexa data för att identifiera mönster och förutse aspekter för att stödja faktabaserad precisionssjukvård.

Workshoppen ges på engelska.

Talare:

Kobra (Farzaneh) Etminani

Kobra (Farzaneh) Etminani

Docent i maskininlärning, Högskolan i Halmstad

Kobra (Farzaneh) Etminani är docent i maskininlärning och arbetar vid Center for Applied Intelligent Systems Research (CAISR), Högskolan i Halmstad. Hon har en doktorsexamen i datateknik från Ferdowsi University of Mashhad 2013. Hon har arbetat med olika ämnen och tillämpningsområden inom maskininlärning (ML), artificiell intelligens (AI), datautvinning och djupinlärning (DL) under det senaste decenniet, med fokus på hälso- och sjukvård, fjärrvärme och mobilitet. Hennes huvudsakliga forskningsintresse är inriktat på att lösa samhälleliga utmaningar med en inriktning på folkhälsa och ett hälsosammare samhälle, med hjälp av AI och ML, om möjligt och tillämpligt. Hennes senaste forskning fokuserar mot patientbanor och eXplainable AI (XAI) inom precisionssjukvård vid CAISR-Health forskningsprofil, där hon är biträdande profilledare.

Kobra (Farzaneh) Etminani

Martin Engström

Hälso- och sjukvårdsdirektör, Region Halland

Martin Engström har en bakgrund som anestesiolog och intensivvårdare vid Lunds universitetssjukhus, med specialisering inom intensivvårdsmedicin där han också tog det europeiska diplomet i intensivvårdsmedicin (EDIC). Martin har sedan 2007 varit ledare för både offentliga och privata sjukvårdsorganisationer. 2015 tog han över rollen som vd för Hallands sjukhus och är sedan början av 2019 hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Halland inklusive ledningsansvaret för all offentlig hälso- och sjukvård i regionen. Martin är drivande kraft och engagerad i utvecklingen av informationsdriven vård och är medförfattare till "En handbok för informationsdriven vård", där han är medförfattare till kapitlet om ledarskapsperspektiv.

Kobra (Farzaneh) Etminani

Markus Lingman

Överläkare i kardiologi, Hallands sjukhus

Markus Lingman har en bakgrund som överläkare inom kardiologi, specialistläkare i internmedicin och medlem av den högre ledningen för hälso- och sjukvården. Hans forskning är för närvarande inriktad på tillämpad artificiell intelligens inom hälso- och sjukvård och hälsoekonomi. Hans satsningar på informationsdriven vård utsåg honom till "AI Swede of the year" 2020 och tidigare i år publicerades "En handbok för informationsdriven vård", med Markus som huvudförfattare.

Kobra (Farzaneh) Etminani

Carolina Samuelsson

Sjukhuschef, Hallands sjukhus

Carolina har en klinisk bakgrund inom anestesiologi och intensivvårdsmedicin från flera olika hälso- och sjukvårdssystem i Sverige och Australien. Innan sin nuvarande tjänst har hon lett sammanslagningen av två stora avdelningar på Skånes universitetssjukhus och lett en av Sveriges största kliniska avdelningar för perioperativ vård. Hon utsågs också till projektledare för digitaliserings transformationen av vårdinformationssystemet vid Skånes universitetssjukhus. Hon har verkat i många ledarroller på olika ledningsnivåer och har utsetts till nominerad i Dagens Medicin "Leader of the Future". Hennes forskningsbakgrund är bred och omfattar bland annat preklinisk forskning, epidemiologi, vårdrelaterade infektioner, neurointensivvård och kommunikation.

INFORMATION OM EVENEMANGET 11 - 14 oktober 11:00 - 15:00 Leap for Life
Peter Uppman Näringslivskoordinator Region Halland 035-13 48 00
Jesper Jansson Marknad & kommunikation Leap for Life -
Elin Jonsson Forskningsingenjör Högskolan i Halmstad 072-977 37 62