Startsidan
Startsidan

Innovation Jam

Lyssna på intressanta gäster och diskutera nutida utmaningar och möjligheter. Bredda ditt nätverk och hämta hem ny kunskap. Bli inspirerad till att vara med och utveckla framtidens innovationer. Var med på Innovation Jam!

tre personer sitter i fåtöljer på en scen. Det är lila ljus bakom dem och en tv-skärm med texten Innovation Jam 2021.

Farzaneh Etminani, Niklas Sundler och Rebecca Sellergren under Innovation Jam den 7 oktober 2021.

Vad är Innovation Jam?

Innovation Jam har länge varit ett uppskattat lunchevenemang och är till för dig som vill höra intressanta gäster bli intervjuade, diskutera utmaningar och bli inspirerad. Upplägget för Innovation Jam är en lunchtimme mellan 12.00 och 13.00, den första torsdagen i månaden, och vårens första tillfälle är den 3 februari.

Innovation Jam i höst

Innovation Jam i vår

5 maj

Dags att diskutera några riktiga exempel på användardriven innovation! Vi har glädjen att meddela att nästa månads talare på Innovation Jam är Anna Katarina Voss och Antoniett Vebel Pharao, som båda jobbar med välfärdsteknik på DokkX, Aarhus. De kommer att prata om användarmedverkan ur olika perspektiv, 3D-printing av individualiserade hjälpmedel och deras erfarenheter från samarbetet på Rehab Lab. Läs mer och anmäl dig på länken nedan:

Länk till anmälan: https://www.conferencemanager.dk/innovationjam Länk till annan webbplats.

Länk till zoom-mötet: https://hh-se.zoom.us/j/66030284005 Länk till annan webbplats.

18 maj

Innovation Jam x 3 på Vitalismässan!

Är du nyfiken på möjligheterna inom framtidens vård? Innovation Jam är ett etablerat och uppskattat evenemang som arrangeras av Leap for Life, Hallands innovationscentrum för Connected Health.

Under ledning av moderator Rebecca Sellergren möts olika intressanta gäster i detta specialjam där vi bjudit in flera olika gäster från offentlig sektor och näringslivet som kommer prata under 15 minuter x3 för att diskutera nutida utmaningar och framtida innovation.

Temat för dagen är gränsöverskridande samarbete och hur det på olika sätt kan bidra till värdefull innovation inom framtidens vård.

Välkommen att lyssna, nätverka och bli inspirerad att vara med på resan.

Efteråt kommer vi bjuda på kaffe i Hallandsmontern (B 08:60) där du som besökare på mässan kan komma och prata, diskutera och nätverka med företagare, representanter och medarbetare från Invest in Halland, Health Data Centre (HDC) och vi från Leap. Vi kommer att prata om Connected Health, hälsoinnovation och Hallands unika möjligheter!

Arrangör: Region Halland

Onsdag den 18:e maj, kl 14:40 - 15:35
Open Stage, Vitalis-mässan, Svenska Mässan.


"Värdeorden som beskriver Innovation Jam är nätverkande, kunskap och inspiration."

Tidigare Innovation Jam

2021

4 mars

Gästerna Karin Lundgren, VD på Ensolution och Anna Petersson, projektledare och affärsutvecklare på HighFive, båda aktiva i det halländska initiativet AI.m.

1 april

Gästerna var Peter Astrup, centerledare på Test- og Udviklingscentret, Viborg, Danmark och Peter Uppman, innovationsstrateg på Region Halland och näringslivskoordinator på Leap for Life. De samtalade om vilka utmaningar företag stöter på när de utvecklar hälsoinnovationer och vikten av ett användarperspektiv.

6 maj

Gästerna var Mattias Ohlsson, professor i informationsteknologi vid Högskolan i Halmstad och Thomas Davidsson, CEO, Hallandia V. De pratade om CAISR Health, som är en forskningsprofil inom informationsdriven vård vid Högskolan i Halmstad, där forskning om utveckling av AI-verktyg möter forskning om hur dessa verktyg kan implementeras i vården.

3 juni

Gästerna var Jon Lindén och Henrik Arleving och de pratade om hu AI låter på halländska. De hade ett jordnära samtal om AI och hur det inte behöver vara så dramatiskt att använda det, samt vilka erfarenheter de har från sina egna företag.

2 september

Vad innebär egentligen ”omtänksam design”?
Lina Bodestad, UX-psykolog

7 oktober (Halland Tech Week)

CAISR Health
Farzaneh Etminani och Niklas Sundler.

Läs mer om CAISR Health Länk till annan webbplats.

2 december

Gäster var Anna Rundberg som är ansvarig för samtliga regionägda vårdcentraler i Halland, och Pontus Wärnestål som är forskare och designer inom tjänstedesign.

Inspelning av Innovation Jam Länk till annan webbplats. den 2 december 2021

 

2022

3 februari

Gästerna som besökte Innovation Jam den här gången var Carolina Samuelsson, sjukhuschef Hallands sjukhus, och Martin Engström, hälso- och sjukvårdsdirektör. De pratade tillsammans med moderator Rebecca Sellergren om bland annat innovation på sjukhus.

3 mars

Innovation Jam utgick. Kolla gärna in eventet Bäst på test? istället!

Testmiljö Halland, europeiska regionala utvecklingsfonden, Careware Nordic, Interreg Ö-K-S

Uppdaterat den

Peter Uppman Näringslivskoordinator Region Halland 035-13 48 00