Startsidan
Startsidan

Innovation Jam

Lyssna på intressanta gäster och diskutera nutida utmaningar och möjligheter. Bredda ditt nätverk och hämta hem ny kunskap. Bli inspirerad till att vara med och utveckla framtidens innovationer. Var med på Innovation Jam!

tre personer sitter i fåtöljer på en scen. Det är lila ljus bakom dem och en tv-skärm med texten Innovation Jam 2021.

Farzaneh Etminani, Niklas Sundler och Rebecca Sellergren under Innovation Jam den 7 oktober 2021.

Vad är Innovation Jam?

Innovation Jam har länge varit ett uppskattat lunchevenemang och är till för dig som vill höra intressanta gäster bli intervjuade, diskutera utmaningar och bli inspirerad. Upplägget för Innovation Jam är en lunchtimme mellan 12.00 och 13.00

Innovation Jam i vår

24 maj Vitalis

Att kommersialisera medicinsk teknik är utmanande. På Open Stage, under Nordens ledande ehälsomöte Vitalis, är det dags för vårens Innovation Jam. Då kommer olika exempel lyftas på hur processer kopplat till kommersialisering och upptag av medicintekniska innovationer kan påskyndas. Under ledning av moderator Charlotte Ahlgren möts olika intressanta gäster för att diskutera nutida utmaningar och framtida innovation. Varmt välkommen!

Innovation Jam i höst

*

"Värdeorden som beskriver Innovation Jam är nätverkande, kunskap och inspiration."

Tidigare Innovation Jam

2022

5 maj

Dags att diskutera några riktiga exempel på användardriven innovation! Talare på detta Innovation Jam var Anna Katarina Voss och Antoniett Vebel Pharao, som båda jobbar med välfärdsteknik på DokkX, Aarhus. De kommer pratade om användarmedverkan ur olika perspektiv, 3D-printing av individualiserade hjälpmedel och deras erfarenheter från samarbetet på Rehab Lab.

18 maj

Innovation Jam x 3 på Vitalismässan!

Under ledning av moderator Rebecca Sellergren möttes flera spännande gäster i detta specialjam på Vitalismässan, där vi bjöd in flera olika gäster från offentlig sektor och näringslivet som kommer prata under 15 minuter x3 för att diskutera nutida utmaningar och framtida innovation. Temat för detta jam var gränsöverskridande samarbete och hur det på olika sätt kan bidra till värdefull innovation inom framtidens vård. Deltagare från Region Halland, företaget Healo och Hallands sjukhus.

2021

4 mars

Gästerna Karin Lundgren, VD på Ensolution och Anna Petersson, projektledare och affärsutvecklare på HighFive, båda aktiva i det halländska initiativet AI.m.

1 april

Gästerna var Peter Astrup, centerledare på Test- og Udviklingscentret, Viborg, Danmark och Peter Uppman, innovationsstrateg på Region Halland och näringslivskoordinator på Leap for Life. De samtalade om vilka utmaningar företag stöter på när de utvecklar hälsoinnovationer och vikten av ett användarperspektiv.

6 maj

Gästerna var Mattias Ohlsson, professor i informationsteknologi vid Högskolan i Halmstad och Thomas Davidsson, CEO, Hallandia V. De pratade om CAISR Health, som är en forskningsprofil inom informationsdriven vård vid Högskolan i Halmstad, där forskning om utveckling av AI-verktyg möter forskning om hur dessa verktyg kan implementeras i vården.

3 juni

Gästerna var Jon Lindén och Henrik Arleving och de pratade om hu AI låter på halländska. De hade ett jordnära samtal om AI och hur det inte behöver vara så dramatiskt att använda det, samt vilka erfarenheter de har från sina egna företag.

2 september

Vad innebär egentligen ”omtänksam design”?
Lina Bodestad, UX-psykolog

7 oktober (Halland Tech Week)

CAISR Health
Farzaneh Etminani och Niklas Sundler.

Läs mer om CAISR Health Länk till annan webbplats.

2 december

Gäster var Anna Rundberg som är ansvarig för samtliga regionägda vårdcentraler i Halland, och Pontus Wärnestål som är forskare och designer inom tjänstedesign.

Inspelning av Innovation Jam Länk till annan webbplats. den 2 december 2021


2020

3 februari

Gästerna som besökte Innovation Jam den här gången var Carolina Samuelsson, sjukhuschef Hallands sjukhus, och Martin Engström, hälso- och sjukvårdsdirektör. De pratade tillsammans med moderator Rebecca Sellergren om bland annat innovation på sjukhus.

Testmiljö Halland, europeiska regionala utvecklingsfonden, Careware Nordic, Interreg Ö-K-S

Uppdaterat den

Peter Uppman Näringslivskoordinator Region Halland 035-13 48 00