Startsidan
Startsidan

Ny verksamhetsansvarig till Leap for Life

Simon Holmesson blir ny verksamhetsansvarig för Leap for Life. Han arbetar idag som Director of International Relations på Högskolan i Halmstad, ett uppdrag som han kommer att kombinera med sin nya roll på Leap for Life.

Den 1 april kliver Simon Holmesson in som tillförordnad verksamhetsansvarig för Hallands samverkansarena för hälsoinnovation. Sedan årsskiftet ingår han i Leap for Lifes styrgrupp och har därför redan god insyn i verksamheten. Han har också gedigen erfarenhet av förändringsledning och utveckling inom hälsoområdet från bland annat Cancerfonden och Världshälsoorganisationen (WHO). Simon Holmesson tar över rollen efter Anna Maria Mårtensson som kommer att vara kvar i organisationen, men fokusera mer på att vidareutveckla de operativa processerna i innovationsarbetet.

En man i mörk kavaj och glasögon tittar in i kameran och ler. Bild.

Simon Holmesson blir den 1 april ny tillförordnad verksamhetsansvarig för Leap for Life. Bild: Dan Bergmark

En regional arena för hälsoinnovation

Leap for Life är Hallands samverkansarena för hälsoinnovation som tillsammans med region, kommun, akademi, näringsliv och civilsamhälle driver innovation för att skapa förändring inom hälsa, vård och omsorg. Aktörerna bakom Leap for Life är Region Halland, de halländska kommunerna och Högskolan i Halmstad där Leap for Life även har sin hemvist. Organisatoriskt ingår Leap for Life i Akademin för informationsteknologi – en stark utbildnings- och forskningsmiljö inom allt från AI och informationsdriven vård till cybersäkerhet, robotik och digital design.

– Jag är väldigt glad över att Simon har valt att tacka ja till att leda Leap for Life framåt i verksamhetens viktiga uppdrag. Jag är övertygad om att hans erfarenhet från hälsoområdet och hans driv för att skapa positiv förändring, kommer att vara av stor betydelse för att utveckla Leap for Life och stärka samarbetet med olika aktörer, säger Cristofer Englund, akademichef för Akademin för informationsteknologi, Högskolan i Halmstad.

Samverkan för förändring

Leap for Life har en central roll i att driva innovation i nära samverkan med ekosystemet av vårdutveckling, näringslivsutveckling och forskning i Halland. Genom att samla olika aktörer och utveckla nya lösningar som möter morgondagens utmaningar och behov, skapar man tillsammans en hållbar och positiv förändring inom hälsa, vård och omsorg.

– Jag ser fram emot att bygga vidare på det fantastiska arbete som redan har gjorts inom hälsoinnovation och att driva verksamheten framåt för att möta de utmaningar och möjligheter som ligger framför oss. Leap for Life ska vara innovationsarenan som främjar företagande, skapar patientnytta och i slutändan en bättre vård och omsorg i hela Halland, säger Simon Holmesson.

Kontakt

Simon Holmesson, tillförordnad verksamhetsansvarig Leap for Life
Telefon: 070-686 62 32
E-post: simon.holmesson@hh.se

Cristofer Englund, akademichef för Akademin för informationsteknologi, Högskolan i Halmstad
Telefon: 070-856 02 27
E-post: cristofer.englund@hh.se

 

Publicerat den