Startsidan
Startsidan

Seminarium:

Upphandling som verktyg för att främja innovation – del 3/3

Välkommen till den tredje och sista delen av seminarieserien om upphandling och innovation. Vid detta tillfälle får du möjlighet att ta del av internationella perspektiv kring användningen av upphandling som ett verktyg för att driva innovation, med exempel från bland annat Belgien. Du kommer även få höra om leverantörernas synvinkel i upphandlingsprocessen. Seminariet kommer att hållas på engelska.

Seminariet riktar sig främst till dig som på något sätt hanterar frågor om upphandling och anbudsinfordringar inom företag och offentlig sektor. Arrangörerna bakom seminarieserien är Leap for Life, Compare och eHealth Arena som tillsammans arrangerar seminarieserien som ett erbjudande inom projektet Health Data Sweden.

Mer om Health Data Sweden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Mer om eHealth Arena Länk till annan webbplats.
Mer om Compare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Mer om Leap for Life

Program

10:00

Välkommen, introduktion till Health Data Sweden, seminarieserien och dagens seminarium10:10

 

 

Innovation Procurement - Best Practices from Belgium

An Schrijvers and Louise Vandenberghe, Flanders Innovation and Entrepreneurship och Program for Innovation Procurement  10:40

 

Managing risk of using new tech in public & private sector

Ruben Van Caelenberg, Addestino11:00

Paus11:10

 

 

Demand Driven Innovation in Värmland - A Startup Case

Martin Larsson, CEO Habbie

11:30

 

 

The challenges and opportunities of commercializing innovations to the public sector in Finland and abroad
Lauri Kuronen, CEO Veil.AI11:50

Sammanfattning, kommande seminarium och avslutDet kommer finnas möjlighet att under seminariet ställa frågor till talarna.

Anmälan

Seminariet kommer att hållas på engelska.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 17 april klockan 10.00.

Talare

Korthårig kvinna med glasögon som tittar in i kameran och ler. Bild.

An Schrijvers har en doktorsexamen i statsvetenskap, med inriktning på europeisk politik. Efter tio års forskning/utbildning vid Ghent University, övergick hon till belgisk vetenskap och innovationspolitik år 2011. 2017 anslöt hon sig till Programmet för innovationsupphandling (PIP). Genom programmet har Flanderns regering som mål att uppmuntra alla offentliga organisationer i Flandern att strategiskt använda sin stora inköpskraft för att främja innovation.På bara sju år blev PIP ett starkt varumärke och etablerade en portfölj med över 100 innovationsupphandlingsprojekt inom olika politiska områden.

Kvinna tittar in i kameran och ler. Bild.

Louise Vandenberghe är innovationsinköpsrådgivare inom Programmet för innovationsupphandling (PIP) i Flandern. Inom ramen för PIP hjälper hon den flamländska offentliga sektorn – genom offentlig upphandling – att utveckla, testa och validera innovativa lösningar för behov som saknar färdiga lösningar på marknaden.

 

 

Kvinna med lockigt hår och en vit och rödrandig tröja tittar in i kameran och ler. Bild.

Ruben Van Caelenberg är chef på Addestino, ett teknikkonsultföretag specialiserat på digital innovation, strategi och transformation. Genom hela sin karriär har hans passion varit att skapa en verklig inverkan genom att samarbeta med andra och använda sig av den senaste tekniken. Inom Addestino har Ruben lett och stöttat många innovationsanskaffningsprojekt, en erfarenhet som han kommer dela med sig av under detta seminarium.

 

Man i vit skjorta och svart kavaj tittar in i kameran. Bild.

Martin Larsson Martin är VD för Habbie, en innovativ startup baserad i Sverige, som utvecklar en hälso- och rehabiliteringsplattform. Med enh bakgrund inom reklam och media grundade Martin Bacill, en reklam- och innovationsbyrå, innan han fördjupade sig i teknikdriven hälso- och sjukvård. Habbie startade som ett samverkansprojekt mellan Martins byrå och en svensk kommun, delvis finansierat av Vinnova. Denna satsning lade grunden för Habbies innovativa tillvägagångssätt för att motivera individer i deras rehabiliterings- och träningsresor.

Illlustration

Lauri Kuronen har över 13 års erfarenhet från att arbeta med företag inom hälsa, life science och medtech och hjälpa dem i deras verksamhetsutveckling. Han är VD för VEIL.AI Denmark ApS, ett företag med bas i Helsingfors och Köpenhamn som specialiserar sig på anonymiseringstjänster för hälsodata och syntetiska data.

Kontakt

Elin Jonsson, projektledare eHealth Arena och ansvarig för Access till finansiering Health Data Sweden elin.a.jonsson@ehealtharena.se

 

Logotyper för Leap, eHealth Arena, HDS, Compare och Eruf. Illustration.
INFORMATION OM EVENEMANGET 17 april 10:00 - 12:00 Online